wespen bestrijden en wespenbestrijding

Wespen bestrijden doet De wespenbestrijder in de zomer volop. Wespen kunnen beschouwd worden als nuttige insecten, ze helpen ander schadelijk ongedierte te verdelgen en ruimen dode insecten op. Ook kunnen ze stuifmeel overbrengen. Toch worden ze over het algemeen beschouwd als hinderlijke insecten die een bedreiging vormen voor onze gezondheid en zeer pijnlijke steken kunnen geven.

Het bestrijden van een wespennest wordt door De wespenbestrijder uitgevoerd met garantie
. Wanneer de wespenbestrijding niet het gewenste resultaat heeft gehad en de wespen blijven op 1 plek naar binnen vliegen dan komen wij gratis nog een keer bij u langs. Als een wespenbestrijding is uitgevoerd kunnen de werksters nog wel 1 of 4 dagen bij het wespennest rondhangen. Deze wespen vertrekken vanzelf binnen 4 dagen.

Wespensteken.

Een wespensteek is voor de meeste mensen vervelend en kan behoorlijk pijnlijk zijn. Voor sommige mensen die een allergische reactie krijgen na een wespensteek kan het fataal aflopen. Gevoelige slachtoffers die allergisch zijn voor het gif moeten zich na een wespensteek direct melden bij een medisch specialist. Een telefoontje naar De wespenbestrijder wespenbestrijding kan dit voorkomen.

Uiterlijk van de wesp

De meest voorkomende wesp in Nederland is de Duitse of limonadewesp. Deze wesp heeft felle gele en zwarte strepen op hun achterlijf en heeft geen behaard achterlijf. De overgang van borststuk en wespenachterlijf is sterk ingesnoerd, oftewel de wespentaille. Zoals al eerder vermeld heeft de wesp geen behaard achterlijf, de hommel en de bij daarintegen wel. Deze hommels en bijen zijn beschermde insecten en worden dus door De wespenbestrijder niet bestreden.

De ontwikkeling van de wesp

Een in het vorige jaar bevruchte jonge wespenkoningin overwinterd op een beschutte plaats in gebouwen of onder de grond.

De jonge wespenkoningin komt tevoorschijn in de lente, voedt zich met nectar en sappen en begint aan de bouw van haar wespennest van "wespenpapier", een mengsel van geknaagd hout, plantenresten en speeksel. Het nest kan op allerlei plaatsen gemaakt worden. In de grond, in een holle boom, in een spouwmuur of andere holle ruimte van een gebouw enz.

Het eerste ei-legsel komt binnen een paar dagen uit, de larven maken zijden cocons waarin ze zich verpoppen. Vier tot zes weken later verschijnen de eerste werksters. Zij zijn kleiner dan de koningin en allemaal vrouwtjes; de mannetjes komen later in het seizoen.

De vrouwtjes nemen de opbouw van het nest over, ze gaan opzoek naar voedsel en verzorgen en voeren de opgroeiende larven. De koningin legt nu alleen nog maar eitjes. Eind van de zomer kan een nest meer dan 5000 wespen herbergen.

Bij het begin van de herfst bevruchten mannetjes de nieuwe koninginnen die weer opzoek gaan naar een plaats om te overwinteren. Het winterweer veroorzaakt de dood van de bestaande wespen.

Behalve de jonge wespenkoninginnen, gaan dus alle wespen 's winters dood!

Bestrijding wespennest

Stop nooit de opening waardoor de wespen in en uit vliegen dicht!

De wespen zullen net zolang zoeken en knagen (een gipsplaat is vrij snel door), tot ze een andere uitgang hebben gevonden.

Op die manier kunnen er dus grote aantallen naar binnen komen, met alle gevolgen van dien.

Door de risico's die het bestrijden van een wespennest met zich meebrengt is het verstandig om het nest met rust te laten, en de wespenbestrijding over te laten aan een gediplomeerd vakman.

De wespenbestrijder tips na een wespensteek

* Probeer zo snel mogelijk het gif eruit te zuigen. (wel eerst de angel eruit halen)

* Koel de plek met ijsblokjes of een coolpack.

* Probeer niet te krabben of te wrijven op de gestoken plek.

* Bij steken in de mond of keelholte, ga direct naar de huisarts of spoedeisende hulp afdeling.

* Bij ernstige reactie van huid, snelle pols of andere aanwijzingen die duiden op allergie, ga direct naar de huisarts of spoedeisende hulp afdeling.

* Mensen die zeer allergisch zijn voor wespengif kunnen een EPIPEN krijgen via de huisarts. Deze EPIPEN zorgt ervoor dat de allergische reactie minder heftig is en er meer tijd is om zich bij een specialist te melden.

 

Een wespennest ontdekt en liever geen wespensteek ontvangen? Neem direct contact op met De wespenbestrijder wespenbestrijding voor de snelste service in Friesland!

Heeft u vragen of wilt u een bestrijding aanvragen